Hadžiahmetović za N1: Nema poskupljenja vode, subvencija za plin možda od jeseni

Vijesti 02. jun 202210:01 > 10:20 0 komentara
N1

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Enver Hadžiahmetović ekskluzivno za N1 sa sjednice Vlade ovog kantona kazao je da do kraja godine neće biti poskupljenja vode te je govorio i o mogućim subvencijama za plin.

“Pojedine informacije da će voda u Kantonu Sarajevo su netačne. Voda do kraja godine neće poskupiti”, kazao je za N1 Hadžiahmetović.

Hadžiahmetović je za naš portal odgovorio i na pitanja koja se učestalo postavlja u glavnom gradu a odnosi se na subvencionisanje plina koji je sve skuplji.

“Što se tiče subvencija za plin, one neće biti do početka nove grijne sezone jer se sada ovaj energent ne koristi u velikim količinama. Tada ćemo napraviti analize i uvidjeti naše finansijske mogućnosti te ćemo odluku tada proslijediti Vladi KS koja će donijeti konačnu riječ o davanju subvencija”, pojasnio je ministar Hadžiahmetović.

Bećarević: Slijedi poskupljenje gasa od 15%, ne zna se hoće li ga biti dovoljno

Iako je grijna sezona tek od oktobra i da cijena plin utječe na sarajevske Toplane, a uzimajući u obzir najave da bi plin od 1. jula trebao biti skuplji za dodatnih 15 posto, interesovalo nas je zašto sa subvencijama čekati tek jesen, Hadžiahmetović je kazao sljedeće:

“Imate puno energenata, imate vodu, struju. Mi kada bi sve subvencionisali mi bi bili socijalna Vlada”, istakao je Hadžiahmetović.

Hoće li i na koji način Vlada KS pomoći građanima u ovom sve većem valu poskupljenja plina tokom ove godine, saznat ćemo tek početkom jeseni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!