Hadžibajrić: Ono što smo se dogovorili, nisu ništa ispoštovali

Dan uživo 19. maj 202118:38 > 22:35 0 komentara
N1

Ibrahim Hadžibajrić, potpredsjednik NES-a i načelnik Općine Stari Grad, gostujući u Danu uživo na N1 govorio je o svojim odnosima sa aktuelnom vladajućom koalicijom u Kantonu Sarajevo koju čine Naša stranka, Narod i pravda i SDP. Upravo su Hadžibajrić i nekadašnja stranka koju je vodio NBL bili dio većine nakon čega su odlučili napustiti tadašnju "četvorku".

Na upit voditeljice  Emele Burdžović Slipičević da li se danas čuje sa liderima stranaka koji čine “trojku”, Hadžibajrić kaže da se od razlaza nije čuo sa Nerminom Nikšićem, Predragom Kojovićem i Elmedinom Konakovićem.

“Moj odnos je ostao nepromijenjen kada su u pitanju Peđa Kojović i Nermin Nikšić. Gospodin Konaković je bio taj koji je pokrenuo krivičnu prijavu protiv mene i to je to. U suštini, odnos nije promijenjen. Ja sam se tu distancirao, ne možete participirati sa nekim ako čovjek podnosi krivičnu prijavu”, naveo je Hadžibajrić.

Na komentare da su ga nazivali “izdajnikom” i da je opstruirao izbor Bofića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva, Hadžibajrić kaže da se ne bi vraćao na ovu temu.

“Ne bih se vraćao na tu temu. Nismo ništa krili, zna se vrlo dobro da je većina 15, a imali su 17 ruku. Naša jedna ruka nije u tom slučaju ništa značila”, naveo je.

Na upit da li mu je žao što je napustio “trojku”, naš sagovornik kaže da je “možda tako bilo suđeno”.

“Sad sa ovog aspekta, kad čovjek razmisli kako su se neke stvari odvijale,  mislim da se nisu ponašali korektno prema nama. Nisu pokazali principijelnost i stavove. Ono što smo se dogovorili, nisu ništa ispoštovali. Znaju oni to vrlo dobro. Došao sam sa ručka gdje su određeni ljudi iz jedne političke stranke, iz Naše stranke, rekli da nisu korektno postupili prema nama, konkretno prema meni”, naveo je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!