Nisu “Djeca kukuruza”, ovo je Hamdija Lipovača, kandidat na izborima (VIDEO)

Vijesti 14. sep 202213:54 1 komentar
Screenshot

Kandidat Stranke za Bosnu i Hercegovinu za Parlamentarnu skupštinu BiH Hamdija Lipovača objavio je na Facebooku zanimljiv video kojim je najavio kandidaturu na izborima.

Naime, javio se iz polja kukuruza i najavio borbu prvenstveno za jaku poljoprivredu u BiH.

“Kažu, nemoj iz kuruza. Hoću iz kuruza iz dva razloga. Ja imam šta reći, pokazati i podsjetiti šta smo uradili u proteklom periodu, i šta ćemo raditi u narednom periodu. Kao vaš poslanik u Parlamentu BiH borit ću se za jako Ministarstvo poljoprivrede na nivou BiH. I sijat ćemo mi kuruze, pšenicu, ječam i raž, gurati poljoprivredu i ponovo vratiti bh. selo na mjesto koje mu pripada, a to je mjesto koje hrani BiH, jer samo zajedno možemo omogućiti bolji život da ne ovisimo ni o kome, ni o hrani, ni o energiji, ni industriji. BiH sve to ima“, naveo je on iz polja kukuruza.

U komentarima na društvenim mrežama mnogi su se podsmjehnuli ovom videu, rekavši da ih je podsjetio na horor film “Children of the Corn” ili “Djeca kukuruza”.

Inače, Lipovača je bivši premijer Unsko-sanskog kantona, nekadašnji član SDP-a BiH, koji je postao član Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH).

Lipovača je 2014. godine bio uhapšen u velikoj akciji Federalne uprave policije. Tada je bio član SDP-a. Teretio se za zloupotrebu službenog položaja i nezakonite radnje u periodu kada je bio načelnik Općine Bihać. Pravosnažna presuda izrečena mu je u septembru 2020. godine kada je osuđen na uvjetnu kaznu zbog nesavjesnog rada u službi kojom mu je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, te istovremeno odredio da se ista neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Lipovača je 2004. godine izabran za načelnika Općine Bihać i tu funkciju je obavljao šest godina. Na izborima 2010. godine je izabran u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, ali je odbio mandat jer da je imenovan za premijera USK. Ostavku na poziciju premijera podnio je u februaru 2014. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare