Handžić za N1: Suštinska razlika između nove i prošle vlade

Vijesti 06. jan 202109:35 > 12:18 3 komentara
Vibor Handžić
N1

"Mogu očekivati kontinuitet uspješnog rada vlade na čijem je čelu bio Edin Forto, i od ove Vlade građani i građanke mogu očekivati puno više nego od prošle", kazao je za N1 Vibor Handžić povodom formiranja nove Vlade KS.

Na pitanje da li želi odgovoriti na prozivke koje su jučer upućene, kazao je:

“Kako odgovoriti nego da SDA kada je prije pravila vlast nikada se nijedna njihova vlada nije formirala na osnovu programa i mjera koji su bili potpisani tako da nikad nismo mogli ni na osnovu bilo kakvih parametara pratiti rade te vlade. Nova većina je ušla u proces formiranja vlasti na osnovu ranije napravljenog programa, i mjere koje će poduzeti u narednom periodu i to je suštinska razlika u načinu na koji mi mislimo da treba upravljati KS”, kazao je i dodao:

“Kritike koje su bile upućivane na ekspoze i rad Vlade su bile potpuno nerelevantne, jako puno kritika se nije odnosilo na rad vlade i imena ministara. Nekako najviše u medijima je odjeknula izjava Mirze Čelika koji je kritikovao rad svoje vlade, toliko o tim kritikama”.

O izradi Zakona o “zapošljavanju i nepotizmu”, kazao je:

“Kada je riječ o izradi Zakona o stranačkom zapošljavanju i nepotizmu; bivša vlada je radila na izradi ovog zakona, koja je prekinuta smjenom vlade. Do tog zakona će sigurno doći i on će sigurno biti usvojen”.

Handžić ističe da cilj vlade nije bio da se nešto krije, inače ne bi donijeli zakon o kontroli zvaničnika.

“Mi smo već na jednoj od bivših sjednica imali tačku dnevnog reda; oni su napravili performans usporedivši broj zaposlenih u Vladi Edina Forte koja je trajala preko godinu dana i uporedili su to sa Vladom Marija Nenadića za vrijeme pandemije u nekih 4-5 mjeseci. To je neuporedivo.

Da je ova Vlada htjela nešto da sakrije ne bi donijela Zakon o kontroli imovine zvaničnika i ne bi unijeli registar uposlenih”.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare