Hapšenja u Banjaluci zbog povezanosti s trgovinom drogom i ubistvima (VIDEO)

Vijesti 05. apr 202214:09 > 14:25 1 komentar
MUP RS

U nastavku policijskih akcija "Transporter" i "Storidž" u Banjaluci su privedene tri osoba. Sumnjiče se da su dio grupe Bojana Cvijetića, bivšeg savjetnika Dragana Mektića osumnjičenog za trgovinu narkoticima.

Na ulicama naselja Borik, Lauš, Obilićevo primjetne su policijske snage, SAJ.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač potvrdio je da je akcija u toku, ali da ne može davati više informacija. Dodao je kako ovom akcijom pokazuju da nastavljaju borbu protiv organizovanog kriminala.

“U toku su hapšenja, naši policajci još nisu završili akciju. Radimo zajedno s tužilaštvima. Radimo na privođenju nekoliko lica koja se dovode u vezu sa organizovanim kriminalitetom, trgovinom narkotika i mogućnosti izvršenja teških krivičnih djela kao što su ubistva. Po okončanju akcije moći ćemo dati više informacija”, rekao je Lukač.

Akcija se provodi po nalogu Tužilaštva BiH. Iz MUP-a RS saopćeno je da se akcije provode i na području Istočnog Sarajeva i Bileće.

“U realizaciji akcije, pored pripadnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet, učestvuju i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, žandarmerija, policijskih uprava Banja Luka, Istočno Sarajevo, Mrkonjić Grad i Trebinje”, navodi se u saopćenju.

Hapsi li policija u Banjaluci zbog nerazjašnjenih ubistava?

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare