Hapšenje u Prijedoru zbog pokušaja prevare

Vijesti 24. feb 202115:03 1 komentar
N1

Prijedorska policija uhapsila je osobu čiji su inicijali A.P. iz Livna prilikom pokušaja da izvrši krivično djelo prevara, saopšteno je danas iz ove uprave.

Prijedorskoj policiji je prije dva dana osoba iz Prijedora prijavila da ga je putem telefonskog poziva i SMS poruka kontaktirao nepoznati muškarac i predstavio se kao član porodice prijavitelja koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne, te tražio 10.000 KM kako bi platio prijevremeno puštanje na slobodu.

Istog dana na lokaciji dogovorenoj za predaju novca u Prijedoru osumnjičeni A.P. je uhapšen, a kriminalističkom obradom utvrđeno je da je u planiranju i izvršenju krivičnog djela učestvovala još jedna osoba iz Prijedora, koja je trenutno nedostupna policijskim službenicima i za kojom je raspisana potraga.

Utvrđeno je i da su ove osobe u julu 2019. godine počinile prevaru kada su od osobe inicijala B.K. iz Prijedora uzeli 5.000 KM dovodeći je u zabludu da pozajmljuje novac poznaniku.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenih osoba će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela prevara i prevara u pokušaju.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare