Hasija Borić, Haris Pašović, Adnan Šteta i Ana Galić gosti Novog dana

Vijesti 19. jan 202117:20 0 komentara
N1

Seksualno nasilje pod Talijinom maskom umjetničke slobode - nije se dešavalo samo u Beogradu, postoji tvrdnja da se dešavalo i u Sarajevu, da su individualni časovi bili najstrašniji oblici nasilja nad ličnošću i tijelom djevojaka koje su se u sarajevskom Dramskom studiju pripremale da budu glumice. Potresnu ispovjest o seksualnom nasilju donosi glumica Hasija Borić.

Kakav je tretman ženskih likova u domaćim filmovima? U kom procentu su ženske uloge, uloge žrtve ili pasivnog objekta nad kojim muški lik vrši određenu radnju? Koliko često je glumica naga bez opravdanja u radnji filma? Na ova i druga aktuelna pitanja odgovara reditelj Haris Pašović.

Da li će zauzeti mjesto predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo te kako protiču projekti cestogradnje i javnog gradskog prevoza, za Novi dan govori Adnan Šteta, ministar saobraćaja KS.

Da li je youtuber jedno od najunosnijih zanimanja, šta je objašnjenje gledanosti sadržaja koje domaći najpopularniji youtuberi plasiraju? O ovoj temi govore youtuber Braco Gajić i profesorica sociologije Ana Galić.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!