HDZ-a BiH Mostar: Nećemo dopustiti da se naruše teško stečeni mir i povjerenje

Vijesti 12. apr 202117:49 1 komentar
Anadolija

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar zatražio je danas "odlučan odgovor" na ponašanje dvojice policijskih službenika MUP-a HNK koji su, kako navode, pretukli sugrađanina na "brutalan i siledžijski način".

Najoštrije osuđujemo takvo ponašanje i zahtijevamo odlučan odgovor od strane Tužiteljstva HNŽ-a i županijskoga MUP-a”, poručili su iz HDZ-a.

“Ova dva policijska službenika zasigurno su se teško ogriješili o svoje policijske ovlasti i policijski kodeks ponašanja. To zahtijeva odlučan odgovor. Pozdravljamo odluku županijskoga MUP-a da ih se udalji s dužnosti. Zahtijevamo od Tužiteljstva HNŽ-a, zbog posebne brutalnosti počinjenja ovog kaznenog djela koje je uznemirilo ne samo grad Mostar, već i cijelu BiH, da im se odredi jednomjesečni istražni pritvor kako ne bi mogli utjecati na tijek istrage i moguće svjedoke u ovom nemilom slučaju”, poručili su iz HDZ-a.

Istakli su kako vjeruju da je ovo izoliran slučaj…

“Jer najveći broj policajaca posao obnašaju profesionalno, časno i odgovorno. Zajedno sa svim građanima Mostara, očekujemo brzu i oštru reakciju svih odgovornih pojedinaca i institucija. Reakciju koja će pokazati da se svi građani Mostara mogu u narednom vremenu osjećati sigurnim i zaštićenim”.

Iz HDZ-a Mostar su dodali kako je utrošeno mnogo napora na “suživota i međunacionalnog razumijevanja svih građana”.

“Nećemo i ne želimo dopustiti da pojedinačni izgredi i neodgovorni pojedinci naruše teško stečeni mir i povjerenje Mostarki i Mostaraca. Mostar mora biti siguran grad, i njegovi građani zaslužuju miran i spokojan život”, stoji na kraju saopštenja.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare