Helez pravosnažno osuđen: Optužio HDZ koji mu je brzo i odgovorio

Vijesti 02. jun 202217:58 > 18:06 0 komentara
N1

Zukan Helez, član SDP-a Bosne i Hercegovine pravosnažno je osuđen na devet mjeseci uslovne kazne zbog lažnog iskaza.

Kako je za N1 potvrdio Helez, Kantonalni sud u Novom Travniku je preinačio presudu prvostepenog suda u Bugojnu kojom je on prvobitno osuđen na šest mjeseci zatvora.

Shodno tome, uslovna kazna zatvora od devet mjeseci se neće realizovati ukoliko Helez u roku od dvije godine ne počini prekršaj.

Ističe da je ovaj slučaj nezapamćen u bh. pravosuđu jer je, prema njegovim riječima, svjedočio o manjem incidentu na parkingu za koji je učesnik dobio prekršajni nalog, a on (Helez op.a.) sudsku presudu.

“Od podizanja optužnice počinje paralelni pritisak na mene od strane HDZ-a BiH i HDZ-a Hrvatske da dignem ruku za izmjene Ustava BiH. Dolazili su emisari, nudili mi stan u Zagrebu ili negdje drugo”, rekao je Helez dodajući da je takve ponude odbio.

Helez tvrdi da je njegova porodica trpjela pritiske te da je o svemu obavijestio kolegu iz Privremene istražne komisije Predstavničkog doma za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH Damira Arnauta.

Za komentar o ovom slučaju, pitali smo i visoku zvaničnicu HDZ-a BiH Zdenku Džambas koja je samo kratko prokomentarisala “da je gospodin Helez već optužen za lažni iskaz”.

Uz osmijeh je dodala da poznaje njegov rad s obzirom na to da dolaze iz istog kantona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!