Hitna, MUP i vatrogasci imali manje intervencije u novogodišnjoj noći u Sarajevu

Vijesti 01. jan 202209:51 0 komentara
N1 (F.Z.)

U Sarajevu nije bilo javnog dočeka Nove godine, ali su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevu, ekipe Hitne pomoći i vatrogasci dežurali cijelu noć koja je, kako su nam rekli, protekla poprilično mirno i bez većih intervencija.

U MUP-u KS su za N1 rekli da u novogodišnjoj noći nije bilo nikakvih ozbiljnijih prekršaja niti intervencija te da su se one uglavnom odnosile na upotrebu pirotehničkih sredstava.

Ni dežurna ekipa vatrogasaca sinoć nije morala gasiti veće požare, kako su nam kazali, već su imali intervencije gašenja manje vatre uslijed zapaljenja tri plastična kontejnera.

“Riječ je o posljedici upotrebe pirotehničkoh sredstava, a osim toga intervenisali smo i zbog pojave dima na balkonu u jednoj zgradi u Sarajevu i u Hadžićima je u kući jedna soba izgorila, ali to nije bilo ništa opasno, brzo smo reagovali. Važno je da niko nije bio povrijeđen”, naveli su za N1 iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Hitna pomoć također nije imala ozbiljnijih slučajeva pa su nam tako istakli da su imali nekoliko intervencija zbog trovanja alkoholom te su pružali zdravstvenu pomoć hroničnim bolesnicima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!