Hitna pomoć KS-a još jedno srce pokrenula

Vijesti 10. mar 202119:32 2 komentara
Facebook

Danas u 12:42, u Dispečerski centar JU ZHMP KS zaprimljen je poziv za hitnu medicinsku intervenciju zbog sugrađanina, koji je po izjavi očevidaca, na Marijin Dvoru, iznenada izgubio svijest.

“I pored borbe sa Covid-19, jedna od naših medicinskih ekipa dolazi na mjesto nesreće u 12.46. gdje na ulici, u ležećem položaju, zatiču mušku osobu (1969 god.), bez svijesti, pulsa i disanja. Odmah pristupaju provodjenju naprednih mjera održavanja života a nakon isporučenog trećeg elektro-šoka, srce našeg sugrađanina, ponovo je zakucalo. Pacijent počinje spontano da diše a nakon stabilizacije vitalnih parametara, ekipa kreće u transport za bolnicu”, kazali su iz Hitne pomoći KS-a.

Prilikom pregleda ekipa je kod pacijenta konstatovala infarkt srčanog mišića zbog čega je navjerovatnije i nastupio iznenadni srčani zastoj.

“Pacijent je predat osoblju KCUS-a, a zavaljujući njihovom brzom intervencijom odmah se uradi kateterizacija koronarnih krvnih sudova pri čemu se uspješno plasira stent u začepljeni krvni sud srca”, naveli su iz Hitne.

Pacijent je trenutno stabilnih vitalnih parametara i nalazi se u Centru za srce KCUS-a.

JOŠ SMO JEDNO SRCE NAŠEG SUGRAĐANINA PONOVO POKRENULI ❤HITNA POMOĆ PONOS GRADA SARAJEVA!Danas (10.03.2021.), u 12:42,…

Posted by Hitna Pomoc Kantona Sarajevo on Wednesday, March 10, 2021

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare