HNS će uputiti inicijativu da BiH Jeruzalem prizna kao glavni grad Izraela

Vijesti 12. aug 202209:35 20 komentara
HNS BiH

Hrvatski narodni sabor pokrenut će službenu inicijativu da Bosna i Hercegovina prizna Jeruzalem kao glavni grad Države Izrael doznaje Hrvatski Medijski Servis od dobro informiranog izvora u HNS-u.

Ova inicijativa se najavljuje nakon što je izraelsko veleposlanstvo za BiH sa sjedištem u Tirani u službenom dokumentu podržalo hrvatski prijedlog izmjena Izbornog zakona.

„To je minimum koji možemo učiniti kako bi smo se zahvalili našim prijateljima u Izraelu za izravnu potporu koju su dali nastojanjima demokratskih snaga u BiH da svaki narod ili zajednica bez obzira na svoju brojnost ima pravo samostalno odlučiti tko će biti njihovi legitimni predstavnici“, ističe sugovornik HMS-a.

Inicijativa će biti proslijeđena u nadležne državne institucije.

„Svjesni smo da će se bošnjačka politika ovome suprostaviti s obzirom na potporu koju daje palestinskoj strani i s obzirom na današnju uvrijedljivu izjavu Bakira Izetbegovića o Izraelu, no mislim da je to naša moralna obveza. Pretpostavljam da bi srpska politika trebala podržati ovaj naš prijedlog“, istaknuo je izvor HMS-a.

Dodaju da “ova inicijativa nije usmjerena ni protiv koga nego je izraz priznavanja bogatstva različitosti koje postoje u Izraelu bez obzira je li riječ o židovima, muslimanima ili kršćanima”.

Ukoliko ova inicijativa ne bude usvojena u državnim institucijama Hrvatski Medijski Servis doznaje kako će HNS samostalno sa svojom deklaracijom priznati Jeruzalem kao glavni grad Države Izrael.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare