Hoće li Sarajevo dobiti novi bazen do augusta? Gradnja započela 2016. godine

Vijesti 28. maj 202208:16 0 komentara
Općina Novi Grad Sarajevo

U sarajevskom naselju Dobrinja od 2016. godine u toku je gradnja bazena u okviru sprotsko-rekreativnog kompleksa. Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo dao je nove rokove kada bi građani konačno trebali koristi usluge ovog bazena.

Semir Efendić je na na društvenim mrežama s javnošću podijelio da je obišao ovaj lokalitet i dao nove rokove kada bi svi radovi trebali biti okončani.

“Postavljanje bazenske tehnike, pumpnih postrojenja i filtera privodi se kraju. Bazenska školjka priprema se za hidroizolaciju nakon čega počinje ugradnja finalne keramike koja će se izvoditi paralelno sa završnim radovima na vanjskom uređenju odnosno popločanju prostora oko bazena. Bazen će u svom sastavu imati fitness centar kao i ugostiteljske sadržaje. Otvaranje bazena planirano krajem mjeseca jula ili početkom augusta ove godine u zavisnosti od okončanja procedura tehničkog prijema”, obećao je Efendić.

Građani Sarajeva samo sa sjetom se mogu sjećati kupališta odnosno bazena Bentbaša koje je danas devastirano, dok od bazena u vlasništvu različitih nivoa vlasti na raspolaganju im je Olimpijski bazen Otoka a drugi rekreativni kompleksi su u privatnom vlasništvu.

Hoće li makar na izmaku ove ljetnje sezone, građani dobiti novo javno kupalište, saznat ćemo za koji mjesec.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!