Hoće li se Pokret za državu raspasti zbog Dodika?

Vijesti 22. nov 202219:20 0 komentara
N1

Čeka se rasplet oko izbora delegata iz Republike Srpske u Domu naroda BiH. Ko će omogućiti četvrtog delegata SNSD-u? Iz SDA kažu da ne žele dati četvrtog delegata Dodiku te da SDP ima dva psolanika u NSRS i da oni mogu odlučiti o tome. Ili će to biti Pokret za državu ili preletači?

Edin Ramić ponovio je gostujući u programu N1 da nema velike razlike između pozicije i opozicije u RS zbog čega će poslanici Pokreta za državu u NSRS glasati za svoju listu kandidata za delegate u Domu naroda državnog parlamenta.

Već sada izvjesno da će Pokret za državu dobiti poziciju potpredsjednika NSRS i jedno ministarsko mjesto, a o čemu se razgovaralo i na sastanku sa Miloradom Dodikom. No to očito nije zajdnički stav pokreta za drzavu.

Ramić kaže i kako SDA ne želi dati četvrtog delegata Miloradu dodiku ali i da da SDP za razlliku od SDA ima dva poslanika u NSRS u i oni mogu odlučiti da li će Dodik imati četvrtog delegata ili ne.

Podsjetimo da je Vojin Mijatović potpredsjednik SDP-a i član Pokreta za državu ranije kazao kako ništa ne radi bez odobrenja predsjednika SDP-a.

U međuvremenu je ponovo uz opasku pošto vidi da se svi miješaju u sve Našu stranku nazvao je strančicom kojoj se ne smije dati premijerska pozicija u KS.

Protiv miješanja stranaka iz Federecije je i Ćamil Duraković koji je podržao stav Pokreta za državu da samostalno odlučuju o delegatima, prozvaio Osmorku jer u sporazumu s HDZ-om nije uvršten nijedan njegov zahtjev koji bi olakšao život Bošnjacima, Hrvatima, i Ostalim u RS-u.

Opširnije u prilogu Tine Jelin-Dizdar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!