Hodžić, Ogrešević, Baltić, Zalmayev i Sladić gosti Dana uživo

Vijesti 20. jan 202212:34 0 komentara
N1

Budite uz „Dan uživo“ i ovog četvrtka. Izvještavamo o posjeti Samanthe Power Sarajevu, epidemiološkoj situaciji u BiH, dešavanjima sa kompanijom „Rio Tinto“ u Srbiji...

Susret sa ambasadorom SAD u BiH Ericom Nelsonom, borba protiv korupcije, sporna imenovanja, talasanje unutar vladajuće koalicije nakon sankcija SAD izrečenih predsjedniku PDA Mirsadu Kukiću, najava gradnje autoputa od Tuzle do Orašja – teme su za razgovor sa premijerom Tuzlanskog Kantona Kadrijom Hodžićem.

Kako vidi rješenje krize u kojoj je BiH duže od pola godine, smatra li sankcije SAD djelotvornim, vjeruje li da će doći do dogovora oko izmjena izbornog zakona, sa kim će stranka koju predvodi u koaliciju, kako komentariše jučerašnja dešavanja u Skupštini USK – pitamo Nermina Ogreševića, predsjednika Narodnog evropskog saveza i gradonačelnika Cazina.

I danas veliki broj novozaraženih koronavirusom u KS. Zapravo, pretpostavlja se da je on mnogo veći, s obzirom da se na rezultate testova čeka nekoliko dana. Zašto je to tako i šta je razlog lošeg funkcionisanja Covid call centra – provjeravamo sa direktorom JU Dom zdravlja KS Abelom Baltićem.

O krizi u Ukrajini, stalnim tenzijama i nepomirljivim stavovima ekskluzivno za N1 danas govori Peter Zalmayev, direktor Evroazijske demokratske inicijative.

Prethodnih nekoliko dana imali smo neobično lijepo vrijeme za ovo doba godine. No, ono je prouzrokovalo i topljenje snijega u zimskim centrima. Kada možemo očekivati nove padavine i kakvo vrijeme će biti u nastavku zime – otkriva meteorolog Nove BH Nedim Sladić.

Tu su i servisne informacije, aktuelnosti iz svijeta, sportske vijesti…

Vaš domaćin ovog četvrtka u „Danu uživo“ – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!