Hrvatski javni servis emitovat će film “Quo Vadis, Aida?”

Vijesti 11. jul 202213:18 > 13:22 0 komentara
Deblokada

"Quo Vadis, Aida?”, film bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić, biće večeras premijerno prikazan na javnom servisu Hrvatske.

Film će se prikazati na HRT2 u 21 sat, upravo na dan obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici.

“Najveća je nepravda na svijetu čekati pravdu. A mi je čekamo 27 godina!”, rekla je predstavnica udruge Majke Srebrenice Munira Subašić koja je preuzela Nagradu publike LUX dodijeljenu filmu “Quo Vadis, Aida?” renomirane bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić. Osim spomenute nagrade koju su potresnoj priči u lipnju u Strasbourgu dodijelili Europski parlament i Europska filmska akademija, povijesna ratna drama ovjenčana je diljem svijeta i nizom drugih priznanja i nagrada“, objavljeno je na zvaničnoj stranici HRT-a.

Inače, u Srbiji se ovaj film prvi put prikazao u decembru prošle godine u Novom Pazaru, dok na nacionalnim televizijskim frekvencijama nije emitovan. Podsjetimo, prije mjesec emitovan je u kino sali u Novom Sadu.

Do sada, film je osvojio 14 nagrada, a osim nominacije za Oskara, imao je i dvije BAFTA nominacije.

“Quo vadis, Aida?”, pored ostalih, osvojio je nagrade za najbolji balkanski film, najbolji internacionalni film, Grand Prix i nagradu kritike na Luxemburg City Film Festivalu, nagradu publike na Rotterdam International Film Festivalu, te Zlatnu zvijezdu na El Gouna Film Festivalu, a nagrada za najbolju glavnu glumicu, na istom festivalu, otišla je u ruke Jasne Đuričić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!