Hrvatski šef diplomacije: Opasnost destabilizacije BiH zbog ruske invazije

Vijesti 14. mar 202219:38 3 komentara
Gordan Grlić Radman i Josep Borrell (Shutterstock/Ilustracija)

Hrvatski šef diplomacije rekao je u Tallinnu svojoj estonskoj kolegici da Hrvatska iskazuje solidarnost s Ukrajinom putem financijske pomoći, zaštitne opreme i primitkom izbjeglica, upozorivši na opasnost destabilizacije Bosne i Hercegovine uslijed rata u Ukrajini, priopćio je MVEP.

Središnja tema razgovora ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana i estonske šefice diplomacije Eve-Marije Liimets bila je ruska agresija na Ukrajinu “te je istaknuta važnost jedinstva i solidarnosti Europske unije i transatlantskih partnera, kao i nastavak provedbe restriktivnih mjera protiv Rusije”, ističe se u priopćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Ministar je istaknuo kako Hrvatska “iskazuje svoju solidarnost upućivanjem financijske pomoći i obrambene zaštitne opreme Ukrajini, kao i primitkom izbjeglica iz te zemlje. Potom je upozorio na mogućnost daljnje destabilizacije Zapadnog Balkana, odnosno Bosne i Hercegovine, uslijed rata u Ukrajini”, nastavlja se.

„Snažno se zalažemo za izbornu reformu u BiH, za koju smo uvjereni da bi popravila odnose između konstitutivnih naroda i osigurala legitimne i pravedne izbore“, istaknuo je ministar Grlić Radman.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare