Humanitarna aukcija: Džekin dres prodat za 10.000 KM, javio se i Dijamant

Vijesti 12. nov 202122:13 0 komentara
Pomozi.ba

Ermin Bureković iz Zenice “pobijedio” je na humanitarnoj aukciji za potpisani dres kapitena nogometne selekcije BiH, koju su zajednički organizovali Edin Džeko i udruženje "Pomozi.ba".

Bureković, koji je još od prije poznat po svojim humanim djelima, dao je najvišu ponudu, koja je na kraju iznosila 10.000 KM i dres Edina Džeke ide u njegove ruke, objavilo je udruženje “Pomozi.ba”.

Sav prihod od aukcije ići će u humanitarne svrhe, tačnije u “Fond Sportisti za život”, kojeg su protekle godine osnovali Edin Džeko i nekadašnji kapiten košarkaške selekcije BiH i predsjednik KSBiH, Mirza Teletović.

Iz tog fonda, za potrebe liječenja oboljelih bh građana, već je podijeljeno više od 90.000 KM.

“Odlučio sam se učestvovati u ovoj humanitarnoj aukciji, kako bih uradio još jedno dobro djelo. Imam veliku želju da pomažem bolesnima i siromašnima u Bosni i Hercegovini, a u potpunosti vjerujem Udruženju Pomozi.ba, koja to radi na najtransparentniji mogući način. Uz to, nagrada je i dres Edina Džeke, koji će zauzeti posebno mjesto u mojoj firmi, jer je i on jedan veliki čovjek, koji često pomaže našem narodu”, riječi su Ermina Burekovića, koje je objavilo udruženje “Pomozi.ba” na svom Facebook nalogu.

Kapiten bh. nogometne reprezentacije ispod ove objave je imao i poseban komentar za Burekovića.

“Zaslužio si dres. Čestitam od srca”, napisao je Edin Džeko.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!