Humanost na djelu: Sredstva za operaciju bebe Adina prikupljena preko noći

Vijesti 24. mar 202210:02 > 10:04 1 komentar
Facebook

Sedmomjesečni Adin Bajrić iz Vogošće rođen je sa dijagnozom kraniostinostoza zbog koje je izgubio sposobnost govora i hodanja, a prijeti opasnost da oslijepi. Pomozi.ba pokrenuo je akciju sinoć kako bi prikupio sredstva za hitnu operaciju ovog mališana. Ljudi velikog srca još jednom su pokazali veliku humanost i sredstva su prikupljena tokom noći.

“Sredstva za operaciju sedmomjesečne bebe Adina Bajrića iz Vogošće su prikupljena preko noći. Zahvaljujemo svima koji su podjelom apela, pozivima na humanitarni broj, donacijama putem naše web stranice i žiro računa omogućili ovom preslatkom dječaku odlazak na operativni zahvat”, naveli su iz organizacije.

Kako su naveli iz Pomozi.ba, za izuzetno zahtjevan hirurški zahvat u Turskoj koji podrazumijeva otvaranje i rekonstrukciju lobanje potrebna su sredstva u iznosu od 10.800 eura, koje roditelji ovog dragog dječaka nisu bili u stanju prikupiti.

“Ukoliko se ubrzo ne operiše, ova bolest može ovom preslatkom dječaku da izazove mnogobrojne probleme u rastu i razvoju jer se sa napretkom bolesti i mozak slabije razvije”, navode u apelu.

Ukoliko želite donirati sredstva za pomoć i liječenje druge djece i građana BiH, informacije potražite na stranici Pomozi.ba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare