Humanost na djelu: Učenici KŠC-a prikupili 13.600 KM za obnovu doma svoga druga

Novi dan 24. dec 202111:20 > 14:23 0 komentara
N1

Učenici Katoličkog školskog centra tokom božićnih blagdana imaju uvijek jednu misiju - pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. U proteklom periodu organizovali su niz humanitarnih akcija. Prikupili su i 13.600 KM za obnovu doma svoga druga iz školskih klupa koji je uništen u poplavama.

Tradicionalno, iz Katoličkog školskog centra u Sarajevu svake godine organizuju božićni bazar u njihovim prostorijama. Bazar je humanitarnog karaktera.

“Djelatnici zajedno sa učenicima i njihovim roditeljima su pripremili rukotvorine i kolače koje smo prodavali po simboličnim cijenama. Ove godine smo prikupili oko 10 tisuća KM i ta sredstva ćemo proslijediti dalje, da pomognemo i našim učenicima i njihovim roditeljima, naravno onima kojima je pomoć potrebna. Ono što je zanimljivo ove godine jeste božićni koncert koji je održan i predstava pod imenom “Božićna priča”, gdje su glumci bili učenici naše škole, ali i neki poznati glumci koji su zapravo roditelji naših učenika”, prepričava nam Željka Tubić, profesorica u Katoličkom školskom centru (KŠC).

Dodaje kako su čak i profesori ove škole izveli plesnu tačku.

“Predvodio nas je profesor tjelesnog odgoja. Imali smo i nekoliko proba i on nas je zaista naučio kako da plešemo taj ples. To je jako bilo zanimljivo učenicima i svim posjetiteljima bazara”, priča nam Tubić.

Sve je u znaku dobročinstva

Ove godine su pored božićnog bazara organizovali i još jednu humanitarnu akciju.

“Tu su se prikupljala sredstva za učenika naše osnovne škole na Stupu, čiji je dom nastradao u poplavama koje su se desile u novembru. Tu smo prikupili oko 13.600 KM. I ove godine smo organizovali ono što tradicionalno radimo – naši djelatnici su zajedno sa učenicima pripremili božićne pakete sa osnovnim namirnicama, a koje dalje proslijeđujemo učenicima koji imaju potrebu za tim”, pojašnjava profesorica iz sarajevskog KŠC.

Sve je u znaku humanosti, dobročinstva, dobre namjere i u znaku Božića, poručila je.

Dodaje i to da je KŠC Sarajevo otvoren za sve.

“Mi jesmo Katolički školski centar, ali u sklopu svog centra mi imamo i islamski i pravoslavni vjeronauk. U centru doista njegujemo multikulturalnost, multireligioznost i multinacionalnost”, poručuje sagovornica N1.

Profesorica Tubić je naglasila kako je ova odgojno-obrazovna institucija je pravi primjer kako se može lijepo živjeti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!