Husagić: Lobiramo za BiH u Evropi, SNSD je destruktivna snaga

Vijesti 07. maj 202210:14 > 13:04 1 komentar

"Da bi krenuli naprijed moramo poraziti destruktivne snage i tako se to radi u demokratskim društvima, izborima", rekao je za N1 predsjednik Pokreta Snaga Domovine Ahmed Husagić koji je bio gost Novog dana.

Mnogo je aktivnosti kada je u pitanju Pokret snaga domovine, lobira se za BiH širom Evrope.

“Više od godinu dana smo u pokretu, Austrija, Švedska, Norveška i gdje sve nismo bili. Zagovarali smo za BiH. Bili su ozbiljni napadi na državu. Tražili smo podršku evropskih progresivnih snaga. Sve je bilo pozitivno u zagovaranju. Razgovarali smo s ljudima porijeklom iz BiH i važnosti izlaska na izbore u oktobru. To je jedini mogući način promjene stanja u BiH”, kaže Husagić.

“Različita pitanja nam postavljaju, kako se glasa i tehničke stvari”, govori Husagić o građanima BiH koji žive van BiH.  Ističe da ih “zanima kada će se popraviti situacija kako bi se neki i vratili”, te ističe da su to “kompleksna i teška pitanja”.

“Da bi krenuli naprijed moramo poraziti destruktivne snage i tako se to radi u demokratskim društvima, izborima. Vi znate koje na crnoj listi američkoj i kome se sankcije spremaju. To je SNSD. Ima i drugih ali oni su glasni i agresivni. Ne samo da žele secesiju nego razvaljuju društvo. To je loše po BiH i Evropu. Te snage moraju biti poražene. To su relikti devedesetih godina. Rat iz tog perioda se samo danas prebacio na politički teren. Ovo je repriza devedesetih i još je više to posebno zbog rata u Ukrajini”, ističe Husagić.

Naglašava da je najbolji primjer podrške BiH “slanje dodatnih trupa EUFOR-a”.

“Razgovaramo sa institucijama i očigledno napori koji smo svi činili su urodili plodom. Nećemo stati i idemo dalje”, zaključio je Husagić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare