Husagić o izborima: Denis Bećirović je u ovom trenutku najbolji izbor

Vijesti 29. sep 202216:21 0 komentara
N1

U sadašnjoj konstalaciji političkih snaga na međunarodnom planu kao i zbog atmosfere unutar države, Denis Bećirović je u ovom trenutku najbolji izbor, smatra Ahmed Husagić, jedan od osnivača Pokreta "Snaga domovine" te bivši zvaničnik austrijske Socijaldemokratske partije.

Husagić smatra kako je važno u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine imati osobu koja će steći apsolutnu potporu međunarodnih socijaldemokratskih, liberalnih i zelenih političkih snaga jer Denis Bećirović, kako kaže, dolazi iz istog političkog miljea.

“Također se mora naglasiti da je bio jedan od najaktivniji delegata u Domu naroda, a to garantuje da bi i kao član Predsjedništva radio svoj posao vrijedno i savjesno. To je u najvećem interesu građana i građanki”, pojasnio je Husagić u intervjuu objavljenom na Bhdijaspora.net.

On dodaje da će podršku pružiti građanskim strankama jer samo one mogu uspješno voditi multietnička društva kao što je i bosanskohercegovačko, te u tom smislu posebno naglašava ulogu SDP-a BiH.

“Većina nas koji smo bili ili koji smo još aktivni u političkim partijama diljem svijeta kao što su Jasmina Hostert, Adis Ahmetović, Denis Begić, Aida Hadžialić itd. smo članovi socijaldemokratskih partija. Iz te pozicije je puno lakše pomoći Bosni i Hercegovini ako su na vlasti političke partije građanske orjentacije odnosno sestrinjska partija”, rekao je Ahmed Husagić, jedan od osnivača Pokreta “Snaga domovine”.

Dodao je da, kada je riječ o bh. entitetu Republika Srpska, u ovom trenutku nema dileme te da za njega postoji samo jedan izbor, a to je Vojin Mijatović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!