Husnija Kamberović, Davor Krešić i Mirza Teletović u Novom danu

Vijesti 18. jun 202114:04 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

O usvajanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Skupštini Crne Gore, pitanjima poput “Gdje je Bosna i Hercegovina danas”, “Kako zajednička prošlost utiče na zajedničku budućnost”, “Zloupotrebljava li se historija danas na Balkanu”, da li politika u BiH radi za ili protiv evropskog i euroatlantskog puta BiH, sutra razgovaramo sa prof. dr. Husnijom Kamberovićem, predsjednikom Udruženja Za Modernu Historiju, historičarem.

Jedini bh. grad na moru spada u red primorskih mjesta s najvećim brojem sunčanih dana, odlikuju ga duga i topla ljeta te kratke i blage zime. Uživo smo u Neumu, govorimo o turističkoj sezoni, sa nama Davor Krešić, predsjednik Udruženja turističkih radnika opštine Neum.

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon 22 godine nalazi se na Evropskom prvenstvu. Naše Zmajice startale su pobjedom protiv favorita Belgije. Da li smo na korak do historijskog uspjeha. Sa nama sutra Mirza Teletović, predsjednik Košarkaškog saveza BiH.

Evropsko fudbalsko prvenstvo održava se od 11. juna do 11. jula. Igra se 51 utakmica grupne i knockout faze takmičenja do velikog finala zakazanog na londonskom Wembley stadionu. U čast 60. godišnjice UEFA EURO-a, organizatori su, prvi put u historiji odlučili da prvenstvo bude održano u 11 različitih evropskih gradova. Tako se najbolji evropski fudbaleri za titulu prvaka Evrope takmiče na stadionima u Amsterdamu, Bakuu, Bukureštu, Budimpešti, Kopenhagenu, Glazgovu, Londonu, Sankt Peterburgu, Sevilji, Minhenu i Rimu. Euro komentariše Elvir Bolić.

U Sarajevu je održano takmičenje u brazilskoj jiu-jitsi “Sarajevo Open” u organizaciji kluba BJJ Arena. Sa nama sutra trener i osnivač kluba, dvostruki svjetski šampion Almir Kapić sa četiri člana kluba koji će nam i demonstrirati naučenu vještinu ovog sporta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!