I dalje bukti požar kod Trebinja, stižu helikopteri iz Srbije

Vijesti 08. aug 202209:13 0 komentara
SRNA/Ilustracija

Helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske počeo je jutros dejstvo na području planine Bijela gora kod Trebinja, gdje gori borova šuma, dok se oko 10 časova očekuje dolazak dva helikoptera iz Srbije, izjavio je komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice iz tog grada Zdravko Kašiković.

On je naveo da instaliraju pokretni bazen na drugo mjesto, kako bi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije imali sve spremno za dejstvovanje.

Kašiković je za RTRS istakao da će helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske dejstvovati koliko za to bude imao uslova.

Naveo je da je požarna linija jutros sva u dimu, te da ne mogu da ocijene kolika je ona zapravo, ali da je sigurno više od 20 kilometara.

“Sačuvali smo ljude i njihove domove, ali nažalost nismo uspeli da sačuvamo našu divnu prirodu, jer je izgorjela velika četinarska šuma”, rekao je Kašiković.

Prema riječima direktora Helikopterskog servisa Bobana Kusturića, ovo je najveći požar u čijem gašenju su učestvovali na području Republike Srpske, daleko veći nego onaj što je bio u Vrbanji, kod jezera Blidinje i u Nacionalnom parku Sutjeska.

“Juče je požar prijetio da na jednom dijelu ugrozi kuće, jer se širi izuzetno brzo, jak je vjetar i totalno je nepredvidiv, mijenja pravac. Pravac požara se mijenja iz časa u čas. Teško je, ali pokušavamo maksimalno da spriječimo širenje tog požara”, istakao je Kusturić.

On je naveo da su na ovom požarištu od juče od 18.30 časova, nakon što su završili gašenje u Vrbanji kod Banjaluke, a radili su u sadejstvu sa vatrogascima iz Trebinja i Republičkom upravom Civilne zaštite.

“Juče smo na zahtjev gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića i direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović prebacili dva helikoptera na područje ovog grada. Sinoć smo izvršili 21 let i izbacili oko 16 tona vode”, rekao je Kusturić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!