Ifet Feraget poslao poruku: Gospodine Schmidt, pet je do 12!

Vijesti 11. sep 202115:01 > 15:02 6 komentara
N1

Advokat porodica Memić i Dragičević Ifet Feraget obratio se današnjem protestnom skupu u Sarajevu. "Odluka Vrhovnog suda je dokaz da je ono što govorim punih pet godina istina, iako je Vrhovni sud zakasnio dvije godine. Odluka Ustavnog suda u predmetu Dragičević je dokaz da je istina ono što govorim", kazao je Feraget.

Feraget je kazao da današnjoj djeci treba novi put i novi snovi.

“Našoj djeci treba novi put, našoj djeci trebaju novi snovi i samo zajedno to možemo osigurati. Ovo je korumpirana država i ono što se desilo ovim porodicama desilo je trebalo biti završeno za mjesec dana. Korumpirani tužioci su od ovog napravili veleslučajeve koje ćete vi plaćati narednih deset godina”.

Tražimo ono što nam je zagarantovano Dejtonskim ustavom i Evropskom konvencijom koja je iznad svih naših zakona. Dženan je ležao u krvi sat vremena dok su obavijestili hitnu. Nakon dva i po sata je bio na operacionom stolu. Subduralni hematom nije nikakva smrtonosna bolest, odstranjivanjem kosti lobanje se stvari saniraju. Dovezen je prekasno. Onaj ko je s njim bio je gledao Dženana kako umire. David nije pljačkao nikakve kuće, nego su ga našli u potoku jer im se to uklapalo u scenario sa kriminalne konferencije za štampu pošto pored te kuće teče potok, pa ga je kao potok dubok 20 cm nosio kilometar i pol. Svjesno su kreirali saobraćajnu nesreću u Sarajevu, a zadesnu smrt u Banjaluci“, poručio je Feraget.

“Odluke sudova govore da se rade o kriminalcima”.

Dodao je da kada se desi ubistvo, država je ta koja je dužna da sprovede istragu.

“Kad se desi ubistvo, ne trebate podnositi krivičnu prijavu, ne trebate ići u Tužilaštvo. Ne trebate ništa raditi, država je dužna da sprovede istragu, ali ovdje fali država. Ako tužilac zataška ubistvo, onda ne vjerujete u sistem”.

Teško je i zamisliti prezir porodica Memić i Dragičević prema korumpiranim tužiocima, ali vidite da je njihov odgovor dostojanstven. Ovdje sam ih uhvatio sa rukama u pekmezu, ovdje sam ih uhvatio sa dokazima i zato šute. Ovo moramo istjerati do kraja, ovo će promijeniti sistem. Ovo je test za pravosuđe BiH. Ovo što se desilo u ova dva slučaja priliči Afganistanu, ali ne BiH. Od ove zemlje niko ne smije praviti Afganistan, mi smo dovoljno pametni i jaki da uredimo svoje probleme“, kazao je Feraget.

Poslao je i poruku visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

Gospodine Schmidt, pet je do 12, tjerajte ih da rade ono što moraju, ja to radim već pet godina. Vladavina zakona znači da se tužioci drže zakona, mi imamo tužioce koji zataškavaju ubistva“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare