Igor Crnadak, Zehra Dizdarević, Goran Šimić i Nihad Kreševljaković u Danu uživo

Vijesti 24. sep 202115:05 0 komentara
N1

U "Danu uživo" pratimo akciju SIPE u kojoj su uhapšena dva policajca Granične policije i posrednik. Donosimo reakcije na posljednju odluku Ustavnog suda BiH da šume Republike Srpske nisu njeno vlasništvo, pratimo i eskalaciju koronavirusa u BiH usljed koje smo skinuti sa liste sigurnih zemalja.

Njemačka je sve bliže saveznim izborima koji će se održati u nedjelju, a čijim će rezultatom početi nova era, nakon 16 godina mandata kancelarke Angele Merkel. Ko je favorit, zašto su Nijemci u velikoj mjeri neodlučni, koji su potencijalni scenariji i za Njemačku, ali i cijelu Evropu, analiziramo sa kolegom Mehmedom Sajićem sa DW.

Odluka Ustavnog suda BiH, posljednje blokade, nastup predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića pred Generalnom skupštinom UN-a samo su neke od tema sa našim gostom Igorom Crnadkom, poslanikom PDP-a u NS RS u bivšim ministrom vanjskih poslova BiH.

Je li bh. pravosuđe u najvećoj krizi do sada? Smjenu Gordane Tadić, glavne tužiteljice, snimak na kojem je sudjelovala sa prvim čovjekom OSA-e Osmanom Mehmedagićem, te procesuiranje ratnih zločina analiziramo sa Goranom Šimićem, doktorom pravnih nauka.

O posljedicama koje koronavirus ostavlja na pluća danas razgovaramo sa dr. Zehrom Dizdarević.

Najavljujemo i 61. izdanje festivala MESS. Sa nama je direktor Nihad Kreševljaković.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović Slipičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!