“Ima li išta smisla nakon što nam se direktno zaprijetilo masovnim grobnicama”

Vijesti 27. sep 202214:15 5 komentara
N1

"Selam alejkum i dobro veče. Selamim vas, a selamim i te 'luzore' zakrvavljenih očiju, nesretnike i gubitnike koji su otpali od nas i krenuli nekim groznim putevima koji će ponovo kako reče naš Amor, ako uspiju, voditi u Tomašice, logore, stratišta i masovne grobnice", poručila je sinoć Sebija Izetbegović na SDA skupu. Brojne su rekacije na ove izjave, čak je predsjednik NiP-a Elmedin Konaković podnio prijavu CIK-u i najavio krivičnu prijavu zbog govora mržnje. Oglasila se i Sabina Ćudić, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine FBiH.

“Pripremam se za večerašnju debatu. Podvlačim brojeve i podatke koji su važni, prije toga ću sa mladim ljudima koji su izražili želju da se vide sa mnom govoriti o budućnosti, a prije toga, također danas, u jednoj emisiji govoriti o energetskoj krizi i načinima na koje ćemo olakšati tešku zimu ispred nas. Pitam se ima li išta smisla nakon što nam se sinoć najdirektnije zaprijetilo masovnim grobnicama“, napisala je Ćudić.

Dodaje da ponavlja u krug i krug, poput derviša, u svim nastupima, koliko voli ovaj posao, kakva je privilegija biti izabran, o tvrdoglavom optimizmu i rezultatima.

“Ponavljam da ne postoje veći licemjeri od pesimističnih političara. Ponavljam jer vjerujem u to. Ali, kada vam oponenti pripisuju masovne grobnice, iz kojih još ni svoje niste identifikovali – postavlja se pitanje, prezaju li ovi ljudi i od čega“, pita se Ćudić.

Podsjetimo, jučer je objavljen snimak sa predizbornog skupa SDA na kojem su se obraćali Amor Mašović i Sebija Izetbegović i govorili o masovnim grobnicama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare