”Normalna pojava u nenormalnim uvjetima”

Vijesti 20. feb. 202114:18 > 14:211 komentar
Podijeli:
Izvor: N1

Miralem ef. Hodžić, glavni imam medžlisa Islamske zajednice u Foči, rekao je danas za N1 da oštećenje munare Aladža džamije u ovom bh. gradu nije ugrozilo njegov osjećaj sigurnosti.

On je istakao da se sigurno osjeća i u Foči i u svakom drugom dijelu Bosne i Hercegovine.

”To su stvari koje tište Bošnjake s ovih prostora. Osjećam se ponosno i sigurno i ovdje i na svakom mjestu u našoj Bosni i Herceogvini. Ovaj nemili događaj se desio preksinoć, razgovarali smo i donijeli zaključak da se radi o nečemu. Moja pretpostavka je bila da je to bilo zrno. Obavijestili smo policija koja je došla veoma brzo. Zbog noći, uviđaj je obavljen jučer. Nemamo nikakvih zaključaka, vjerujemo u policijske organe, rade svoj dio posla”, istakao je Hodžić za N1.

Potom je dodao da je u Foči upotreba vatrenog oružja ”normalna pojava”.

”Upotreba automatskog oružja je normalna pojava ovdje. Čuje se ponajviše kada su praznici. Upotreba pirotehničkih sredstava je svakodnevna. Navikao sam se na takve stvari i to su mi normalne stvari u ovim nenormalnim uvjetima.  Da u gradu čujemo rafal, za mene nije normalno, ali događa se”, dodao je naš sagovornik.

”Nisam doživio nikakvu nelagodnost ovdje, moje dijete se rodilo ovdje. Nemamo neke degradacije i ne smatramo se građanima drugog reda”, rekao je on.

Policajci Policijske uprave Foča izašli su, podsjećamo, na teren i obavljen je uviđaj nakon što su primijećena oštećenja munare.

“Policijski službenici Policijske uprave Foča preduzimaju sve mjere i radnje na rasvetljavanju krivičnog djela ‘Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari’ koje je prijavljeno dana 18. 2. 2021. godine oko 17:10 časova, a kojom prilikom je NN lice ili više njih u proteklom periodu oštetilo šerefet na munari Aladža džamije u Foči”, saopćeno je iz PU Foča.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske uprave Foča. U toku je rad na utvrđivanju okolnosti prijavljenog događaja.

Komentari

Vaš komentar