Incident pred Sudom BiH: “Ljubav će u zatvor”

Vijesti 05. aug 202115:08 > 16:09 0 komentara
N1

Uoči ročišta optuženima u Zijad Mutap i drugi, a u slučaju "Dženan Memić" pred Sudom BiH sreli su se oštećeni - porodica Memić sa optuženima. Tom prilikom Arijana Memić, (Dženanova sestra) je reagovala. Naime Hasanu Dupovcu su se sestre obratile sa "ljubavi moja", na šta je Memić kazala "ljubav će vam u zatvor".

Ovaj incident bi prošao neopaženo da ga u Sudu, sa molbom da Tužilaštvo “obuzda” svjedoke nije pomenuo advokat odbrane Ermin Gačanović. Tom prilikom, sa galerije sudnice Memić je poručila da nije svjedok u postupku.

“Ja sam morao istaknuti sudu da provokacija može doći od svjedoka. Danas jeste došlo do provokacije, ja sam upoznao sud kako jeste došlo do provokacije”, poručio je Gačanović.

Na ovu tvrdnju Arijana Memić odgovara, da svjedok u postupku nije.

“Moje ljubavi nema, moja ljubav je ubijena. U sudnici sam čula da je to sestra Hasana Dupovca. Jesam im rekla – ljubav će u zatvor. Ubjeđena sam u to, moraće odgovarati za ovo. Branitelj je rekao da obuzda Tužilaštvo svjedoke. Ja nisam svjedok Tužilaštva BiH, ja sam sestra ubijenog Dženana Memića”, poručila je Memić nakon ročišta.

Tokom ročišta, tužilac Dubravko Čampara je poručio da nije ista pozicija oštećenih i optuženih u postupku, te da se sa empatijom treba odnositi prema ošetećnim, obzirom da je po srijedi velika tragedija- smrt mladića Dženana Memića.

Podsjetimo, danas je Sud BiH, na prijedlog Tužilaštva produžio mjere zabrane za pet optuženih u ovom slučaju. To znači da će se nastaviti braniti sa slobode.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!