Index izrazio podršku N1

Vijesti 18. mar 202112:57 > 12:58 0 komentara
Screenshot

Portal Index izrazio je podršku N1, nakon što smo objavili kako gledatelji koji u Hrvatskoj koriste usluge operatera A1 od 29. ožujka više neće moći gledati program N1 televizije.

“Praksa državne regulative koja dopušta monopol/duopol koji pak može doslovno ugasiti neki informativni medij koji partiji nije po volji Indexu je potpuno neprihvatljiva. To nisu ‘normalne poslovne prakse’ niti samo ‘odnosi između poslovnih subjekata’ nego korumpirana banana država na djelu.

Osim simboličke podrške, najjasnije koju smo ikad izrazili, kolege (a tek potom konkurenti) s N1 od Indexa mogu računati i na bilo koju drugu konkretnu podršku. Simbolička podrška tu je jer želimo pomoći staviti problem u prvi plan. Bez toga, takve stvari često naprosto prođu ugašene, pregažene i zaboravljene. Neće ići”, napisao je na Facebooku osnivač Indexa, Matija Babić.

Kolegice i kolege, od srca vam se zahvaljujemo!

Također, od srca zahvaljujemo i na svim porukama podrške naših čitatelja i gledatelja koje nam neprestano stižu.

Podsjetimo, gledatelji koji u Hrvatskoj koriste usluge operatera A1 od 29. ožujka neće moći gledati kanale United Media – N1 i Sport Klub, jer s tom kompanijom nije postignut dogovor o nastavku suradnje.

“Ponuda za emitiranje kanala od nacionalnog interesa kao što je N1, upućena je od strane United Medie operateru još 25. veljače, i tada nisu pokazali interes za postizanje dogovora. Na toj ponudi su nam se zahvalili i odbili nastavak suradnje.

Jako smo iznenađeni odlukom operatera A1 o neobnavljanju ugovora o distribuciji kanala, posebno imajući u vidu da su im ponuđeni apsolutno isti uvjeti koji su važili i do sada. S njima smo surađivali dugi niz godina i žao nam je što ta suradnja nije nastavljena, usprkos dobroj volji s naše strane da do toga dođe.

United Media vjeruje da će se obećanja Ministarstva i Vlade Hrvatske, koji najavljuje nove zakonske regulative i usklađivanje sa zakonima u Europskoj Uniji, dogoditi u obećanom roku, zbog liberalizacije tržišta, zdrave konkurencije i na kraju, u interesu hrvatskih građana”, objavila je United Media.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!