Inspekcija provjerava: Da li tuneli Vranduk i Karaula imaju neophodne dozvole?

Vijesti 15. jan 202112:46 > 12:47 2 komentara
Ilustracija / N1

Federalna uprava za inspekcijske poslove provjerava da li tuneli Vranduk i Karaula imaju neophodne dozvole. Direktor Autocesta FBiH Adnan Terzić tvrdi da su bez upotrebne dozvole.

Je li ikada iko pitao ima li upotrebnu dozvolu tunel Karaula, ima li upotrebnu dozvolu tunel Vranduk, ima li upotrebnu dozvolu bilo koji most na Neretvi, ja ću vam reći – nemaju i oko toga niko ne pravi problem“, tvrdi Terzić.

Federalna uprava za inspekcijske poslove ranije nije imala saznanja, prijava, niti zaprimala zahtjeve nadležnog Federalnog ministarstva prostornog uređenja i građenja povodom tunela Vranduk i Karaula, kao i mosta Avenija-Sutina u Mostaru.

“Na osnovu navoda iz medija, evidentiranih zahtjeva i upita građana po konkretnom pitanju inspekcijskog nadzora, Federalni urbanističko-ekološki inspektorat Federalne uprave za inspekcijske poslove poduzima radnje iz svoje nadležnosti u skladu sa važećim propisima. Raspolažemo relevantnim informacijama potrebnim i vezanim za dalji tok inspekcijskog nadzora, a u cilju provjere zakonitosti i pravilnosti rada subjekta nadzora”, naveli su za N1 iz Federalna uprava za inspekcijske poslove.

Nadalje, a po pitanju radnji koje slijede, primarno u interesu efikasnosti i zaštite samog postupka inspekcijskog nadzora, tek nakon cjelovitog utvrđivanja činjeničnog stanja i shodno rezultatima inspekcijskih nadzora, javnost će biti blagovremeno obaviještena, poručili su.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare