Inspekcija zatvorila Centar Safet Zajko, oglasio se Semir Efendić

Vijesti 25. apr. 202116:14 > 16:153 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić objavio je danas na Facebooku da je Kantonalna inspekcija danas zatvorila Centar Safet Zajko u Sarajevu uz tvrdnju da u njemu ne može boraviti više od 20 osoba u jednom trenutku.

“Uposlenici J.P. Lokom koje upravlja i održava park nisu uspjeli objasniti inspektorima da je park javni otvoreni prostor od 11 hektara gdje ima sasvim dovoljno prostora za fizičku distancu i da je za stanovnike općine Novi Grad Centar Safet Zajko isto što i Vilsonovo šetalište za Novo Sarajevo ili Ferhadija za Stari Grad. Izvinjavamo se svim građanima koji su zbog ovakvog ponašanja inspekcije doživjeli neugodnosti i morali napustiti prostor parka zbog nakaradnog tumačenja epidemioloških mjera”, istakao je Efendić.

“Ukoliko u narednom periodu inspekcija ne promijeni stav o ovom pitanju park će se u potpunosti otvoriti kao i svaki drugi javni prostor, pa neka inspekcija spriječi njegovu devastaciju, čisti smeće koje se tu nakupi i spriječi da park postane nelegalna deponija poput prostora sa druge strane rijeke Miljacke gdje se na prostoru nekadašnje firme Zora nekontrolisano odlaže smeće zato što Kantonalna inspekcija ne radi svoj posao”, dodao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar