Inspektori na Medicinskom fakultetu provjeravaju diplomu Sebije Izetbegović

Vijesti 11. jun 202112:38 > 12:41 4 komentara
N1

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS od jučer su u prostorijama Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Vrše provjere akademskog obrazovanja i sticanja zvanja prof. dr. Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a, potvrđeno je za N1.

“S ciljem zaštite javnog interesa kantonalni prosvjetni inspektori za visoko obrazovanje juče su pokrenuli postupak inspekcijskog nadzora na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Predmet inspekcijske kontrole je provjera ispunjavanja uslova za sticanje akademskih zvanja direktorice KCUS-a prof.dr. Sebije Izetbegović. S obzirom da nadzor na navedene okolnosti još nije okončan, drugi detalji nadzora u ovom momentu nisu poznati”, kazala je Vildana Brdarić, stručna saradnica za informisanje KUIP KS.

Podsjetimo, nakon što je prof. Asim Kurijak prvo rekao da nije bio mentor Sebiji Izetbegović u Zagrebu, pa potom da jeste ali u Sarajevu, pod lupu je došla cijela doktorska disertacije prof. Izetbegović. Dovođeni su u pitanje i njeni ispiti, te istraživanja. U intervjuu za N1 Sebija Izetbegović je pokazala dokumentaciju, ali i objasnila svoje akademsko školovanje.

Ipak, brojni političari zatražili su da se diploma Sebije Izetbegović ispita. Osim Vlade KS, provjeru su zatražili i federalni parlamentarci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare