Irfan Halilagić predložen za mandatara nove Vlade Tuzlanskog kantona

Vijesti 18. feb 202217:28 4 komentara
N1

Nakon što su ponovo preuzeli vlast u Tuzlanskom kantonu i "oborili" Vladu, Stranka demokratske akcije je predložila Irfana Halilagića za mandatara nove Vlade.

Vladi Tuzlanskog kantona je izglasano nepovjerenje 14. februara, a zastupnik SDA Fahrudin Skopljak iznio je optužbe na račun te vlade kazavši kako je njihova glavna preokupacija bila zapošljavanje svojih kadrova.

“Ova Vlada nije odgovorila zadatku i uglavnom se bavila kadriranjem. Za nešto više od godinu dana smijenili su više od 1.000 ljudi s različitih pozicija. U velikom broju ta razrješenja su bila nezakonita i sada imamo na sceni više stotina tužbi što će vjerovatno koštati Tuzlanski kanton”, rekao je Skopljak nakon smjene vlade.

Naveo je kako su spremni da preuzmu sav teret na sebe, ali i to da nikome neće zatvarati vrata.

Novu većinu sada čine SDA, Demokratska fronta, Stranka za BiH i Socijaldemokrati BiH. Predsjedavajući Skupštine je ponovo Žarko Vujović iz Socijaldemokrata BiH, a Boris Krešić iz Demokratske fronte i Lejla Vuković iz Saveza za bolju budućnost su njegovi zamjenici.

Biografija novog mandatara

Irfan Halilagić rođen je 1988. godine u Tuzli. Nakon završene Gimnazije u Lukavcu, 2011.godine. diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli i stekao zvanje diplomirani pravnik. Trenutno je zaposlen u J.P. “RAD” Lukavac na mjestu Stručnog saradnika za pravne poslove.

Aktivan je član Stranke demokratske akcije Lukavac od 2008. godine, a od 2015. godine obavljao je funkciju predsjednika Asocijacije mladih SDA OO Lukavac, koja je svojim aktivnostima i organizacijom uspjela okupiti nekoliko stotina mladih sa područja cijele općine Lukavac i važi za jednu od najorganizovanijih na području Tuzlanskog kantona.

Član je Izvršnog odbora SDA Lukavac. Aktivno govori engleski jezik. Oženjen je, otac dvoje djece, trenutno nastanjen u Lukavcu.

Na Izbornoj skupštini OO SDA Lukavac, održanoj 27.12.2019. godine, jednoglasno je od 103 prisutna delegata izabran za predsjednika Općinske organizacije SDA Lukavac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare