Ispovijest hapšenog budućeg poslanika SDS-a: “Pričali su da se drogiram…”

Vijesti 02. nov 202210:35 0 komentara
N1

Budući poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandar Trninić koji je u više navrata privođen zbog navodnog izbornog inženjeringa danas je demantovao sve optužbe koje mu se stavljaju na teret.

“Moje prvo hapšenje bilo je u toku izborne kampanje, 15-ak dana pred izbore u Gradišci gdje sam zajedno sa prijateljima privođen u policijsku stanicu. Držan sam četiri do pet sati na ispitivanju, i nakon čega nisam dobio nikakvo obrazloženje”, rekao je Trninić.

On je istakao da je tek narednog dana u pojedinim medijima čuo da je privođen zbog kupovine glasova za Jelenu Trivić i SDS i da je kod njega pronađeno 10.000 eura.

“Demantujem bilo kakvu priču o novcu i kupovini glasova. Ne znam odakle dolaze takve informacije”, rekao je on tvrdeći da sve traje već duži vremenski period te da se žalio na policijsku pratnju.

Drugo njegovo privođenje desilo se u petak. Kaže u stan su mu došli inslektori u pratnji Jedinice za podršku MUP-a, lišili ga slobode i potom vršili pretres objekata koje koriste njegovi roditelji i uži članovi porodice.

“Nisu nista našli od dokaza koji bi upućivali na kupovinu glasova, našli su spisak članova biračkog odbora sa prethodnih izbora”, rekao je on tvrdeći da su mu tada oduzeti moblni telefoni.

Smatra da je sve usmjereno direktno protiv njega jer, kako tvrdi, nije podoban, a sporno mu je što su u sve uključena i njemu bliska treća lica.

Pojedini policijski inspektori kaže bili su korektni, a pojedini su, tvrdi, vršili su pritisak i izlazili iz okvira svojih nadležnosti pozivajući ga da govori ono što mu oni kažu i iznoseći insinuacije da koristi narkotike.

Bilo kakvu kupovinu glasova za Jelenu Trivić demantovao je i drugi put.

Zbog svega mu se, tvrdi, narušio kvalitet života, a rad policije, žali se, ugrožava i njegov privatni biznis.

Iako je sve okolnosti koje mu policija stavlja na teret demantovao, od Trninića nismo saznali zašto smatra da se policija usmjerila na njega, te sumnja li da neko stoji iza svega. Na održanoj konferenciji za medije novinarima nije bilo dozvoljeno da postave pitanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!