Ispred firme gdje se izlila nitratna kiselina stigao i tim KUIP-a

Vijesti 23. jun 202120:02 0 komentara
N1

Nakon dojave da se u krugu firme "Favorit BH" u sarajevskom naselju Stup izlila veća količina nitratne kiseline, na mjesto nezgode izašao je i tim inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS koji vrše nadzor iz svoje nadležnosti.

“U ovom trenutku inspekcijski nadzor i dalje traje, a za sada je najvažnije da u incidentnoj situaciji nema povrijeđenih, odnosno da je sanacija nastale štete u toku, te da nema daljih opasnosti po život u zdravlje okolnog stanovništva”, navedeno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS.

Podsjetimo, u krugu jedne firme na Ilidži danas je došlo do izlijevanja azotne kiseline pri čemu su intervenisali vatrogasci, rečeno je za N1 iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U 15.05 sati u ulici Pijačna, općina Ilidža, u krugu jedne firme je prilikom utovara jednog PVC bureta od 1.000 litara došlo do curenja azotne kiseline koja je iscurila na zemljanu površinu. Vatrogasci su intervenisali, razrijedili vodom tu kiselinu. Prilikom ovoga događaja nije bilo povrijeđenih“, kazali su nam iz Operativnog centra MUP-a KS.

Prema informacijama do kojih smo došli, do curenja azotne kiseline je došlo ispred firme Favorit BH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!