“Ista osoba prijavila bombu u 2 pravosudne institucije, radi se na pronalasku”

Vijesti 02. jun 202214:43 > 14:52 0 komentara
N1

Pored još nekoliko bh. gradova, ali i različitih lokacija u Sarajevu, dojave o bombama danas su stigle i na adrese Kantonalnog suda u Sarajevu i Vrhovnog suda Federacije BiH. Ustanovljeno je da su dojave bombi u obje pravosudne institucije u Sarajevu bile lažne, a istražne radnje su u toku.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mirza Hadžiabdić saopštio je da službenici nastavljaju dalji rad na identifikaciji i pronalasku lica koje je uputilo ovu lažnu dojavu i samim tim počinilo krivično djelo ‘izazivanje opće opasnosti’.

LIVE dojave o bombama: Uredi SIPA-e, UKC RS, CIK BiH, BN TV, škole, Vlade…

Riječ je, potvrđuje, o jednoj osobi.

“Da, jedno lice je uputilo dojavu za obje adrese. Jedno lice, jedan telefonski poziv i tom prilikom je rečeno da su postavljene bombe u obje institucije”, pojasnio je Hadžiabdić.

Podsjetimo, ubrzo je dojava o postavljenoj bombi stigla i na adresu Centralne izborne komisije BiH. Hadžiabdić nije mogao potvrditi pojedine navode da je dojava stigla pisanim putem i bila na ruskom jeziku.

“Kada je u pitanju dojava bombe u CIK-u, te aktivnosti provode državne policijske agencije – Direkcija za koordinaciju policijskih tijela i Agencija za istrage i zaštitu u saradnji sa Upravom policije KS, čiji službenici samo osiguravaju mjesto, te pružaju pomoć u realizaciji aktivnosti”, saopštio je Hadžiabdić.

S obzirom da su u toku intenzivne aktivnosti policijskih službenika u toku, portparol MUP-a KS nije bio u mogućnosti dati dodatne informacije vezano za to ko bi mogao stajati iza učestalih dojava.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!