Istraga u slučaju Dženan Memić, predložen pritvor Josipu Bariću

Vijesti 23. apr 202116:08 > 16:11 0 komentara
N1

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je prema Sudu BiH uputilo prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Josipa Barića u okviru istrage o stradanju Dženana Memića. Saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

Mjera pritvora predožena je iz razloga opisanih u članu 132. tačke b) i d) ZKP-a BiH. Odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu. Prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike. Kao i naročitih okolnosti krivičnog djela zbog kojih bi boravak osumnjičenog na slobodi izazvao uznemirenje građana i javnosti.

Istraga u slučaju Dženan Memić

Josip Barić, osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i sumnjiči se zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 342. . A vezi sa krivičnim djelom protivzakonito posredovanje iz člana 382. i pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela iz KZ-a Federacije BiH.

U okviru ovog predmeta u pritvoru se nalaze dvije osobe. Tužilaštvo BiH je proširilo istragu u ovom predmetu i nastavlja provođenje istražnih radnji u narednom periodu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!