Ivan Begić: Reći ću ko me je ucjenjivao i morati pobjeći iz države

Vijesti 01. feb 202215:37 > 03. feb 2022 10:02
N1

Bivši odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka i bivši član te stranke, Ivan Begić, koji se iz javnosti povukao nakon skandala sa eksplicitnim privatnim video snimkom, danas je iznio detalje ucjena koje su prethodile objavljivanju videa prije skoro dva mjeseca.

“Iako sam obećao da se više neću pojavljivati u javnosti, jutrošnje kucanje policije na vrata razlog je za sazivanje konferencije nakon koje ću vjerovatno morati napustiti državu, jer vjerovatno živ neću dočekati sutrašnji dan kada iznesem sve što imam”, počeo je Begić.

Istakao je da je policija došla po njega prema nalogu Tužilaštva, a po prijavi Mila Radišića zbog rušenja “kajak terase”. Ivan Begić negirao je na konferenciji bilo kakvu povezanost sa slučajem rušenja terase ugostiteljskog objekta koje je, između ostalog, obilježilo prvu godinu mandata Draška Stanivukovića na čelu Banjaluke, jer je postupak rušenja pokrenut nakon tvrdnji gradonačelnika da je objekat nelegalno izgrađen na gradskom zemljištu.

N1

Begić se u svom obraćanju osvrnuo na događaje sa početka septembra kada je, kaže, od nepoznatog lica dobio ucjene u iznosu od tri miliona maraka. Trećeg septembra, tvrdi, obratio se policiji, ali do danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nikoga nije saslušao, a iz Tužilaštva je dobio dopis u kojem stoji da broj sa kojeg mu je prijećeno nije bio aktivan.

Bivši funkcioner PDP-a naveo je da je broj sa kojeg je ucjenjivan otkrio preko ljudi iz obavještajnih agencija tri države – Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, a otkrio je i ime osobe kojoj je broj, navodno, pripadao i imena, kako ih je nazvao, nalogodavaca iz političkog vrha.

Neposredno pred konferenciju, Begić je kratko ispred Narodne skupštine Republike Srpske razgovarao sa ministrom pravde RS Antonom Kasipovićem koji mu je predložio da sutra zakaže razgovor kako bi mu predstavio detalje koje ima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad