Ivan Begić: Teško onima koji ubijaju tijelo, a dušu ne mogu

Vijesti 11. dec 202116:561 komentar
Izvor: N1

Ivan Begić, odbornik iz PDP-a, oglasio se nakon što je donio odluku da se povuče iz političkog života, a zbog "mjeseci ucjena, prijetnji i psihičkog maltretiranja" kao i privatnog snimka koji je objavljen. Zahvalio se svima nariječima podrške. "Lakše je kad znaš da nisi sam", rekao je.

“Odlučio sam da se povučem iz politike na neko vrijeme, ne iz straha od osude zbog privatnih video snimaka koji su se pojavili, nego zbog zdravstvenog stanja koje se nakon svega naglo pogoršalo. Ono što javnost ne zna, jeste da se od rođenja borim sa bolešću koja je odgovorna za mnoge moje greške, teške izjave, grube riječi i nepromišljene poteze koje sam imao, ne samo u karijeri nego i u životu. Danas sam, nažalost, svjedok da je društvo okrutno prema svima koji bijemo različite bitke i da su neki, zbog političkih ciljeva, spremni uništiti nečiji život. Međutim, sve ima svoj razlog, htjeli su da me izlože linču, ali nikada nisam dobio veću podršku. Teško onima koji ubijaju tijelo, a dušu ne mogu. Hvala vam na riječima podrške, lakše je kad znaš da nisi sam”, napisao je Begič na Facebooku te objavio poruku koju mu je poslala majka.

Podsjetimo, Begić je ranije na zvaničnom Facebook profilu napisao kako je u javnost pušten njegov privatni snimak “koji se preko stranačkih baza naših protivnika šalje građanima i širi društvenim mrežama”.

“Zbog istog snimka traženo mi je pola miliona KM, a zbog pritisaka i prijetnji koje trpim moje zdravstveno stanje se naglo pogoršalo. Zbog svega toga danas sam ponovo kod psihijatra i ne osjećam se dobro. U politiku sam ušao čista srca i iskrenih namjera, ali prljava igra političkih protivnika više ne bira sredstva”, poručio je on.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar