Ivana Marić za N1: Šamar pomirenja

Vijesti 03. mar 202116:38 > 16:38 1 komentar
N1

Analitičarka Ivana Marić rekla je danas za N1 da je dolazak srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Bosnu i Hercegovinu bio ''šamar pomirenja'' domaćim vlastima.

Ona je rekla da se mnogo lošeg desilo tokom jučerašnje posjete. Kritikovala je nesposobnost vlasti, posebno u entitetu Federacija, prilikom (ne)nabavke vakcine.

”Ne znam šta je najgore, toliko toga lošeg se desilo. Da li da krenemo od nesposobnosti Federacije da nabave barem jednu vakcinu. Svaka čast Srbiji i hvala Aleksandru Vučiću što će 5.000 zdravstvenih radnika dobiti priliku da se mogu boriti”, ispričala je gošća N1.

Prema njenim riječima, dolazak srbijanskog predsjednika bio je šamar pomirenja bh. vlastima.

”Mogao je poslati, a ne da sam dođe. Mislim da je on ovim želio da pokaže svoju nadmoć, lijep čin od njega, ali nismo smjeli doći u situaciju da je 5.000 tako velika stvar. Do toga su nažalost dovele naše vladajuče strukture. Vidimo da Milorad Dodik se koliko toliko snalazi u tome i RS se od početka bolje nosi s tim. Čović i HDZ se nekako čudno ponašaju kao da se njih ne tiče. Imaju ključne pozicije koje odlučuju o tome. Ljudi ne znaju ko je Ankica Gudeljević, a kamoli Vjekoslav Mandić. Pitanje je da li su Hrvati otporni na koronavirus”, zapitala se ona u razgovoru s Daliborom Mrdićem.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je jučer kontingent vakcina kompanije AstraZeneka, koji Republika Srbija donira Bosni i Hercegovini. Donaciju vakcina dočekaće predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare