Iz Lidla potvrđeno za N1: Analiziramo tržište u BiH

Vijesti 19. feb 202116:23 > 16:50 3 komentara
Promo

Nakon pojedinih medijskih napisa o dolasku trgovačkog lanca "Lidl" u BiH, redakcija N1 je provjerila ove navode te dobila odgovor direktno iz same kompanije "Lidl".

Na naš novinarski upit o potencijalnom dolasku Lidla u BiH, naveli su:

Lidl konstantno razmatra potencijalno širenje i analizira uslove lokalnog tržišta kao i potencijal kupaca. Možemo potvrditi da trenutno analiziramo tržište u BiH“, kazali su i dodali:

Također, trenutno ne možemo komentarisati samu prirodu i realizaciju mogućih aktivnosti u ovom tržištu, niti možemo govoriti o potencijalnim datumima za otvaranje poslovnica“, zaključili su iz Lidla.

Podsjetimo, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić je govorio o dolasku poznatog njemačkog lanac “Lidl” u Sarajevo.

“Delegacija Lidla dolazila je u Sarajevo, jer uskoro planiraju otvoriti poslovnicu njemačkog diskonta i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine”.

Ibrahim Hadžibajrić je na press konferenciji sa novinarima rekao da je delegacija Lidla bila u Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo. U Starom Gradu su tražili lokaciju, a Hadžibajrić im je ponudio nekoliko na razmatranje.

“Ja sam obavio jedan sastanak po tom pitanju i nadam se da će se to moći privesti kraju, ukoliko budemo imali podršku od viših nivoa vlasti, tu prije svega mislim na Ministarstvo prostornog uređenja, Zavoda za planiranje i Zavoda za zaštitu kulturno historijskih spomenika”, kazao je Hadžibajrić.

Nije želio otkrivati lokacije na kojima bi se moglo graditi.

“Ja sam njima jutros rekao za jednu, odnosno dvije lokacije, ali ne bih ništa iznosio javno dok ne bih imao odgovore iz jednog i drugog Zavoda”, kazao je Hadžibajrić .

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare