Iz Naše stranke odgovorili na kritike koje je uputila Sebija Izetbegović

Vijesti 09. mar 202111:29 6 komentara
N1

Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA u Sarajevu jučer je kritikovala premijera Kantona Sarajevo zbog mjere zatvaranja ugostiteljskih objekata preko vikenda. Odgovorilo joj je Kantonalni odbor iz Naše stranke u Sarajevu.

“Neka nam pojasni Sebija Izetbegović je li se javnosti obratila kao direktorica KCUS-a ili kao potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA Sarajevo? Kako da znamo da li brine za zdravlje građana ili za svoju partiju, a na njihovu štetu? Da se gospođa Izetbegović više bavila poslom direktorice, a manje zloupotrebom tog posla u političke svrhe, odavno bi infektivna klinika bila puštena u funkciju, imali bismo izolatorij na Građevinskom fakultetu a ne u nepovrat potrošenih nekoliko stotina hiljada KM”, tvrde iz Naše stranke.

“Umjesto zdravljem građana, Sebija Izetbegović je u jeku pandemije odlučila da se bavi političkom kampanjom. Građani Sarajeva pamte da je upravo Sebija Izetbegović prisustvovala skupu SDA na Ilidži na kojem su prekršene sve epidemiološke mjere. Kao političarka, morala bi znati da do ‘zatvaranja’ ne bi ni došlo da je državna vlast koju predvodi njena stranka građanima omogućila vakcine. Pa makar i one za ‘siromašne zemlje’, koje je, prema tvrdnjama ministrice iz SDA, Vijeće ministara BiH moglo lako nabaviti, ali iz nepoznatih razloga nije”, naveli su iz Naše stranke.

Prof. dr. Sebija Izetbegović jučer je reagovala na izjave premijera Kantona Sarajevo i poručila da su Fortine izjave da je zdravstvo na granici pucanja nejasne.

“Kako premijer zna kakvo je stanje u zdravstvenim ustanovama kad nas nikad nije kontaktirao, niti pitao kako i koliko smo opterećeni? Premijer treba da je već do sada organizirao dodatni izolatorij, ako već znaju da smo pred pucanjem”, kazala je prof. Izetbegović za O kanal.

“Ako su morali, onda je to trebalo odmah uraditi, a ne za četiri dana! Tržni centri su puni svaki dan. Bilo bi pametnije i prihvatljivije da se potrudi organizirati kontrolu i primjenu mjera propisanih od ranijeg Kriznog štaba KS koji je bio mnogo kompetentniji, što su i brojke dokazivale. Zaustaviti rad tek za 4 dana, sa lockdownom samo za vikend, nije razumno”, naglasila je i dodala da Covid nije vikend bolest.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare