Iz Opštine Bratunac navode: Za ubijene Srbe nema zemaljske pravde

Vijesti 09. jul 202213:47 > 13:592 komentara
Izvor: N1

Uz regionalni put Bratunac-Potočari danas su postavljene fotografije 3.267 srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja ubijenih i poginulih u proteklom ratu u BiH.

Načelnik bratunačke opštine Srđan Rankić rekao je Srni da su fotografije postavili članovi porodica poginulih uz njegovu saglasnost i podršku s ciljem da se ukaže da su na ovom području stradali i Srbi i da su nad njima počinjeni zločini za koje, kako je kazao, niko nije odgovarao.

“Prošlo je 30 godina a niko nije odgovarao za 3.267 ubijenih Srba od kojih je skoro polovina bilo civila koji su ubijeni u svojim kućama i dvorištima. Na ovaj način želimo da ukažemo da za ubijene Srbe nema zemaljske pravde”, kaže Rankić.

On ističe da je uputio pozive svim ambasadama i međunarodnim organizacijama u BiH da njihovi predstavnici dođu na obilježavanje 30 godina od srpskog stradanja, koje je održano 2. jula u Bratuncu, ali da se niko nije odazvao.

“To govori o diskriminatorskom odnosu, o jednostranom gledanju na rat i žrtve u BiH, o boli koja se nanosi porodicama ubijenih Srba i o nepravdi koju dijeli međunarodno i pravosuđe BiH”, rekao je Rankić.

N1 saznaje detalje postavljanja fotografija na putu ka Potočarima

 

On kaže da su fotografije ubijenih Srba postavljene da ih vide međunarodni predstavnici kada budu dolazili na komemoraciju nastradalim Bošnjacima u Potočarima 11. jula.

“Možda će ove fotografije izazvati nečiju savjest i reakciju da se zapita kako je moguće da za toliko ubijenih niko nije odgovarao”, rekao je Rankić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar