Iz Tužilaštva BiH odgovorili Davoru Dragičeviću

Vijesti 28. mar 202219:33 1 komentar
N1

Davor Dragičević, otac stradalog Davida, proveo je prvu noć u šatoru ispred Tužilaštva BiH, kojeg je postavio u znak nezadovoljstva zbog istrage u predmetu njegovog sina, a koja traje četiri godine. Tu će, kaže, da ostane sve dok se istraga ne pomjeri sa mrtve tačke. Podršku u borbi za istinu i pravdu, pružili mu brojni građani.

Da će postaviti šator ispred državnog Tužilaštva, Dragičević je najavio prije tačno dva mjeseca, kada je Osnovni sud u Banjaluci oslobodio optužbe dvojicu krim tehničara Mikicu Marjanca i Zorana Bošnjaka da su uništili dokaze u predmetu istrage njegovog sina. Povjerenja u pravosudne institucije nema, ali na mjestu gdje je sad će ostati sve dok se istraga ne pomjeri s mrtve tačke.

“Godina dana je prošla otkako je predmet na Tužilaštvu BiH. Smatram da posjeduju i resurse i sve, ali što je najbitnije, posjeduju nepobitne dokaze da je David otet u centru grada Banjaluke, nije u čekrčićima, ili negdje drugo, da je mučen šest dana i šest noći i da je na kraju ubijen”, izjavio je danas Dragičević, otac nastradalog Davida.

Iz Tužilaštva BiH saopštili su da se radi o složenom predmetu koji zahtijeva vrijeme, da se pribave svi neophodni dokazi i izvrši njihova analiza.

“Ukoliko oštećeni, gospodin Dragičević, zatraži ili izrazi želju da se sastane i razgovara s postupajućom tužiteljkom, biće udovoljeno zahtjevu, kao i više puta do sada u proteklom periodu”, saopštili su iz Tužilaštva BiH.

Sve je sada na Tužilaštvu, ali ako pravda ponovo zakaže, Dragičević je najavio da će “preuzeti stvar u svoje ruke”.

“Ako se budu nosili bahato, isto kao što su prije, imam ja planove i za njih, a imam i ono što sam rekao da ću na kraju, jer se ove godine mora nešto dogoditi”, navodi Davor Dragičević.

Od građana Sarajeva, kaže, ima veliku podršku, što mu daje podstrek da istraje u ovoj borbi. Oni koje smo zatekli kažu da je šator i traženje pravde na ulici, sramota čitave države.

“Ne znam više ima li sramote uopšte u ovoj zemlji. To je devalvirana riječ. Poželim se vremena kad su se ljudi sramili. Ovdje se više niko ne srami nizašta”, govori nam građanin.

Dragičevića su posjetili i advokat Ifet Feraget, te Muriz Memić, otac stradalog Dženana. Iako se očekuje proširenje istrage u predmetu Memić, skepticizam je i dalje tu.

Detaljnije u prilogu Tatjane Drljić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare