Iz Tužilaštva KS se oglasili o jučerašnjem ulasku na KCUS

Vijesti 06. apr 202111:21 > 11:22 0 komentara
N1

Iz Kantonalnog Tužilaštva KS su danas za N1 komentarisali jučerašnji ulazak u prostorije KCUS-a nakon potvrđivanja da je formiran predmet u slučaju pisma doktora ove ustanove.

“Nakon što je Kantonalno Tužilaštvo KS, po službenoj dužnosti formiralo predmet koji se odnosi na inofrmacije iz medija da je grupa anesteziologa sa KCUS-a uputila pismo menadžmentu ove ustanove u kojem upozoravaju na nepravilnu primjenu respiratora i druge probleme u funkcionisanju COVIDE odjela, poduzima se niz radnji iz nadležnosti ove pravosudne institucije u pravcu provjere da li se radi o nekom od krivičnih djela protiv zdravlja ljudi”, naveli su iz Tužilaštva KS za N1.

Još su dodali da se nastavljaju prikupljati informacije u ovom predmetu.

“Nakon obavljenog uviđaja na KCUS-u, nastavljaju se intenzivno prikupljati informacije i dokazi u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti. S obzirom na fazu predmeta, trenutno ne možemo govoriti o detaljima”.

Podsjećamo, generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović je pred medijima govorila o detaljima sa jutrošnjeg sastanka u Vladi KS. Izetbegović se osvrnula na pitanja o pismu kojeg su navodno pisali uposlenici KCUS, upotrebi respiratora koje je uvezla firma “Srebrena malina” i ostale aktuelne teme.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!