Iz Vlade FBiH tvrde da Novaliću nije zabranjeno da se obrati nego da je zamoljen

Vijesti 31. maj 202217:14 > 17:21 0 komentara
N1

Premijer FBiH Fadil Novalić danas je prisustvovao okupljanju povodom Dana bijelih traka u Prijedoru.

Jedan od organizatora obratio se premijeru Novaliću: “Nemojte ovdje davati izjave, molim vas nemojte”, kazao je vidno uznemireni organizator okupljanja.

Fadilu Novaliću nije dozvoljeno da se obrati medijima u Prijedoru

Iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću obratili su se portalu N1 i tvrde da Novaliću nije zabranjeno, nego “da je zamoljen da se ne obraća“.

“U prvom tekstu pod naslovom “Fadilu Novaliću nije dozvoljeno da se obrati medijima u Prijedoru”, iznijeli ste neistinite informacije, kako u naslovu tako i u tekstu, a što se može provjeriti i u videu zabilježenim na mjestu događaja, a koji ste i sami objavili, i na kojem se jasno čuje da je premijer zamoljen da na mjestu obilježavanja stradanja u Prijedoru ne daje izjave za medije. Citiramo gospodina Ramulića iz inicijative “Jer me se tiče” u objavljenom videu: “Nemojte ovdje davati izjave, molim vas nemojte, molim vas nemojte!” Na što je premijer Novalić odgovorio: ‘Slažem se’, a potom se udaljio”, stoji u dopisu iz Vlade FBiH.

Način na koji je Novalić “zamoljen” pogledajte u videu:

Prema tvrdnjama iz Vlade FBiH nije bilo riječi o bilo kakvim dozvolama niti zabranama za premijera Novalića, koji je došao u Prijedor da oda počast ubijenim žrtvama, a ne da politizira ovakav događaj, dok su prisutni novinari, naše kolege, tražili izjavu premijera”.

Podsjetimo, Novalić je danas prisustvovao u Prijedoru na obilježavanju Međunarodnog dana bijelih traka i iako se planirao obratiti prisutnima, iz Inicijative “Jer me se tiče”, su mu poručili, “možete odati počast, ali ovdje nemojte davati izjave”. Novalić je kratko odgovorio “slažem se” i potom se udaljio.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!