Izetbegović: Čovićev i Radmanovićev dopis EU je njihov lični stav

Vijesti 23. jun 202215:28 3 komentara
Bakir Izetbegović (F.Z./N1)

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i član Kolegija Doma naroda BiH na Twitteru je prokomentarisao dopis koji su Dragan Čović i Nebojša Radmanović poslali u EU.

Izetbegović je kazao da to nije usaglašeni stav niti jednog od dva doma Parlamentarsne skupštine BiH te je u direktnoj suprotnosti sa Političkim sporazumom, kojeg su članovi Predsjedništva BiH i predsjednici parlamentarnih stranaka prihvatili u Briselu.

“Dopis Dragana Čovića i Nebojše Radmanovića koji je upućen Evropskoj uniji i u kojem se u oblandi pozitivne podrške sticanju kandidatskog statusa Bosne i Hercegovine za članstvo u EU imputira “nužnost žurne izborne reforme i ograničenih izmjena Ustava BiH kako bi se omogućila neposredna provedba izbornih rezultata na sljedećim izborima” nije stav Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine”, objavio je Bakir Izetbegović.,

Također, Izetbegović je prokomentarisao moguću blokadu nakon Općih izbora te je napisao da dovođenje u pitanje provedbe izbornih rezultata od strane potpisnika ovog dopisa nagovještava nastavak blokada i ucjena koje traju od 2018. godine.

Nametanje ličnih ili stranačkih ciljeva koji su u suprotnosti sa Ustavom i zakonima BiH, usaglašenim sporazumima, zahtjevima EU i demokratskim principima je zloupotreba tih aspiracija koja ne može donijeti ništa dobro”, stav je Izetbegovića.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare