Izetbegović: Čudi me da je Kurjak izjavio neistine i doveo sam sebe u pitanje

Vijesti 28. maj 202112:30 6 komentara
N1

Bakir Izetbegović, lider SDA, komentirao je dešavanja u vezi doktorske disertacije i studiranja njegove supruge Sebije Izetbegović, što je izazvalo burne reakcije bh. javnosti. Kazao je kako ga "čudi da je prof. Kurajk iznio neistine i doveo sam sebe u pitanje".

“Mene čudi da je gospodin Kurjak, od takvog digniteta, takve neistine izjavio koje onda već prekosutra budu demantovane. Sebe je doveo u pitanje na takav način. nije profesoricu Izetbegović. Sasvim je jasno da je studirala u Zagrebu i Sarajevu, diplomirala, doktorirala. Radila je doktora s Kurajkom kao mentorom. Sve je dokazivo i povjerljivo. Zajedno su radili naučne radove. Čudi me da je sam sebe doveo u pitanje s ovim”, rekao je Izetbegović.

Podsjetimo, polemika je počela nakon što je prof. Kurjak u emisiji na Face TV-u izjavio da nije bio mentor Sebiji Izetbegović na doktroskoj disertaciji. Jučer je u intervjju za N1 kazao kako ipak jeste bio, ali ne u Zagrebu već u Sarajevu. Potcrtao je da treba odvojiti dešavanja u Zagrebu, od onih u Sarajevu. O Sarajevu ga, kaže, niko nije pitao.

“Ja prihvaćam činjenicu da postoje zapisnici, da je pred nas četvoro ona branila doktorat, da je taj doktorat legalan i legitiman i da je to doktorat, ali u Sarajevu. Nikada ja nisam spomenuo Sarajevo, jer nije bilo u pitanju niti jednom. Ja sam govorio o doktoratu i postdiplomskom studiju, ali u Zagrebu”, rekao je Kurjak za N1.

S druge strane, prof. Sebija Izetbegović u intervjuu za N1 je kazala kako njena karijera nije upitna, te da iam svu potrebnu dokumentaciju koja dokazuje gdje i kada studirala i radila doktorsku disertaciju.

 

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare