Izetbegović i Čović danas “na kafi”, tema deblokada Doma naroda Parlamenta BiH

Vijesti 13. okt 202111:35 > 12:51 1 komentar
Foto: F.Z./N1

U Parlamentu Bosne i Hercegovine u toku je sastanak članova Kolegija Doma naroda PSBiH Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića. Sastanku bi se trebao pridružiti i Nikola Špirić, ali nije poznato da li je on došao. Kako je Izetbegović ranije rekao, on će "popiti kafu" sa Čovićem i Špirićem kao i to da ovo nije formalni sastanak. Tema je deblokada Doma naroda PSBiH, odnosno državnih institucija.

Na sastanak je stigao Izetbegović, lider SDA i predsjedavajući Doma naroda, a u zgradi je od ranije navodno bio Čović, lider HDZ-a i njegov zamjenik. Za Špirića nema informacije da li prisustvuje sastanku.

Predstavnici RS već danima blokiraju rad državnih institucija na način da ne učestvuju u radu parlamenata. Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i predstavnik vladajuće koalicije iz RS, jučer je najavio i nove radikalne poteze.

Traže ukidanje odredbi zakona kojima se zabranjuje negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, a koji je nametnuo bivši visoki predstavnik Valentin Inzko. Također, ne slažu ni se odlukama Ustavnog suda BiH koji je za odredbe Zakona o šumama u RS kazao da nisu u skladu s Ustavom BiH i da trebaju biti ukinute.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare